PADLEGLEDER

Håper riktig mange finner gleden ved denne type turliv!

søndag 29. oktober 2017

VESTERÅLEN / ANDØYA DEL 2

Vi overnatter på Stave, og klargjør for padling på yttersia.
Vår plan er en tur til Høyvika og Rekvika. Men først tar vi en liten tur opp på Måtinden slik at også tyskerne som aldri har vært her før, kan få et overblikk.Det viser seg at det er flere med kajakk som er i området. De har stukket til fjells i finværet,  
selv om forholdene på havet er upåklagelig.Ikke noe å si på utsikten ned til Høyvika hvor vi senere skal padle til - og forbi.Fra toppen av Måtinden - 408 meter over havet, kan man se rett ned i fjæra til Rekvika.
Anja nyter synet mens tykk havtåke kommer rullende inn.Så er vi tilbake på Stave igjen, og klargjør for padling. Havtåka ligger tykk, 
men det representerer ingen fare, og vi er lommekjente i hele området.
(Foto: Evy)Iniativstaker med frue får på seg tørrdraktene og klargjør kajakkene.
(Foto: Anja)Roger og Sigrun ligger utpå mens vi andre kommer oss ut.
Sikten har bedret seg litt, men bare for et øyeblikk..Sigrun legger i vei i samme stil som hun pleier på Porsangerfjorden.
Det begynner å regne nå..Det blir etter hvert mye vann på kameralinsen, men gir artige bilder.Lyset er supert for fotografering, og gir spennende effekter.
Kan vi kalle det tåkelys??Tar med dette bildet for å understreke hvor utrolig vakkert det kan være å padle i tykk tåke.
Anja nyter øyeblikket hvor hav og himmel går i ett.Etter endel padling i og rundt grøten, settes kursen for fjæra i Høyvika hvor vi har planlagt å spise.Joda - vi ER i Nord-Norge. Dette kunne sikkert like godt vært i Kroatia eller noe slikt.
Og det er massevis av slike strender og plasser i hele området."Noen" igjen.. pleier å ordne skikkelige måltider når vi er på tur. Sigrun og Evy ordner maten, 
mens vi andre sørger for bål og sitteplasser til alle. Gjennom årene har selv jeg lært at det ikke er så dumt med god mat på tur.
Jeg begynner å venne meg til annet enn det veldig spartanske som jeg har når jeg er ute alene.
Bra for varmeproduksjonen og, bare så det er nevnt...Vi lider ingen direkte nød! Livet er til å holde ut, så hvorfor gjør vi det ikke langt oftere??Men det er begynt å regne mere, så vi pakker sammen og kommer oss i båtene.
Anja ser ikke ut til å vantrives akkurat.Sjøen har flødd noe, så det går lettere å komme seg ut nå.Drømmelys for en fotograf!
Underveis på returen får vi og flere besøk av sel, men de ser ikke ut til å være fotogene..Og jammen letter ikke tåka litt og på hjemveien!


Avslutter denne dagen med dette bildet. Været letter, og gir håp om en noe tørrere dag i morgen.
Vi får se...


-------------------------


2 kommentarer:

  1. Så synd med tåke, bra dere fikk et overblikk først i hvert fall. Steike flott der, men i tåke er det jo nesten sløsning med luksuspadling.

    SvarSlett
  2. Men tåke gir mye flottere lys for fotografering..
    Neste gang håper jeg på gode surfebølger.

    SvarSlett

Kom gjerne med konstruktive kommentarer!