PADLEGLEDER

Håper riktig mange finner gleden ved denne type turliv!

tirsdag 19. juli 2011

Tidlig morgen-padlinger på Vikna

Det evig skiftende lyset på Vikna bør få selv den mest blaserte til å bli fornøyd.
Jeg har hatt flere fine natt- og morgenpadlinger der lyset har vært helt utrolig.
En augustmorgen i 2006 skulle jeg ut på en heldags padletur rundt fra Ulsundvågen, og opp Sualvågen - en distanse på ca. 30 kilometer...

Klokken 5 på morgenen møtte dette lyset meg da jeg sto opp...
Med nattdugg på kajakken, ble det hele uforglemmelig!


I juli 2009 får vi flere fine morgenturer ut fra Fjukstad.
Stille hav, og allerede over 20 grader klokken 07...Ingen føler noe behov for å prate så mye. Vi bare nyter opplevelsen.Dette må bare oppleves! Og i tillegg var vannet som krystall.Herrmann og Uschi i sin karbon Lettmann med navnet Nordlys.


Ved åttetiden er det tid for pause og litt mat og drikke.
Her ved Ramstadlandet.Ferden videre går mellom holmer og gjennom trange sund.
Mange flotte plasser å gjøre strandhogg,
men - nok en gang - du må selv ta med alt du behøver av drikkevann!En egen opplevelse å gli gjennom disse trange rennene.Gruppens eldste deltaker - Jürgen, på 66 - hadde solid erfaring.
Jeg prøvde å holde tritt en etappe, og det var omtrent som å skulle henge seg på hurtigruten!Lunsj på Hjortøya.
Du finner flotte landingsplasser i hele området.

--------------

Vikna kommune anser jeg for å være det ultimate padleområdet i landet. Det er selvsagt min helt personlige mening, men du finner det aller meste her. Beskyttende skjærgård - åpent hav - grunner og undervannsskjær der det bryter solid for den som vil surfe - hvite sandstrender...
Du kan satse på dagsturer, eller legge ut på en ukes- eller to ukerstur og finne deg et område totalt uforstyrret. Kort sagt... "Vikna-basillen" biter seg fast om du legger padleturen hit!mandag 18. juli 2011

Tema med varisajoner - Vikna igjen

Har man først vært så lettsindig å padle på Ytre Vikna, så blir man liksom ikke ferdig med området.
Både i 2006, 2007 og i 2009 ble det mange padleturer i denne ekstreme skjærgården, og jeg vil ta med noen glimt til herfra.


--------------------


Vi begynner med noen kveldspadlinger der lysforholdene varierte veldig fra dag til dag, og i hovedsak uten nevneverdig vind. Padling natterstid på Vikna gir ofte flatt hav og flott lys.


Med utgangspunkt i Fjukstad, blir veien kort til den tette skjærgården.Temperaturen er 28 grader, og vanntemperaturen ligger på 17!Et par timer senere er det tett tåke, og kaldere i luften enn i vannet.


Neste kveld er det igjen sol og stille, og det blir strandhogg på en av de mange sandstrendene.Slik stemning er det helt vanlig å oppleve her ute!Blant mine tyske padlevenner er det vanlig med navn  på kajakkene.
Jeg adopterer ideen..


-----------------------


Området er perfekt for dagsturer av varierende lengde.
Vi hadde i hovedsak dagsturer på 20 - 30 kilometer.
Her er det tid for pause og mat utenfor Borgan.Hummøret på topp, og vi padler videre mot nord-øst.Deler av området utenfor Borgan er naturreservat, og ilandstigning er forbudt mellom april og august.Men det er lov å ha det moro etter endt padling.
Vanntemperaturen er mere behagelig enn i Finnmark!