PADLEGLEDER

Håper riktig mange finner gleden ved denne type turliv!

lørdag 16. april 2011

Sommeren 2009...

Denne sommeren var jeg så heldig å få være padleguide for en gruppe tyskere fra Lüneburg og Uelzen.
Vi tilbragte en hel uke i den mest fantastiske skjærgården i Norge. Vikna kommune med sine 6000 øyer, holmer og skjær overgår selv fantasien når vi tenker på skjærgård! Anbefales på det sterkeste, men husk at deler av området er vernet mot ilandstigning i hekkesesongen!


Her gjør vi strandhogg på Ytter-Vikna


Og her ser vi hele den flotte gjengen som deltok

torsdag 14. april 2011

Når man er mange...


Når man har muligheten til å samle mange padlere, er det en flott opplevelse i fellesskap å legge ut på tur og gjøre strandhogg, slik som her under Helgelands Padleklubbs årsmøte i 2004 som også inkluderte to dager på tur. Vi padlet mellom Sandnessjøen og Tjøtta, og 21 kajakker var å se på havet samtidig!

onsdag 13. april 2011

Ingen beskyttende skjærgård...


I områdene nær Hammerfest er det ingen skjærgård som beskytter. Allikevel finnes det rikelig med padlemål, slik som her ved Forsøl. Flott sandstrand, og muligheter for alle vanskelighetsgrader - alt etter vær og vind.

tirsdag 12. april 2011

Alene eller flere?Jeg har i hovedsak gjennom årene padlet alene, men har etterhvert oppdaget den utvidede glede det er å padle sammen med andre. Bildet viser en kort rast før padling inn Store Bekkarfjord på Seiland i august 2010. Håper på flere turer til dette unike området!

Planlegging er viktig...Planlegging av tur er viktig, både i forkant og underveis som her i 2009 utfor Borgan på Ytter-Vikna der kurs settes for videre ferd i en tett skjærgård. Årets padlesesong skal også planlegges slik at den enkelte tur kan bli så vellykket som mulig.

søndag 10. april 2011

Om dere vil se mere...

Jeg har lagt ut en del bilder fra turer på: http://playak.net/
Dere finner meg evt. under det norske flagget.

Hvorfor denne bloggen?

Mitt håp med å opprette denne bloggen, er at flest mulig skal finne gleden ved å sette seg i en havkajakk og nyte det allsidige turlivet som da åpner seg!

Jeg kommer til å dele med dere bilder og kommentarer fra kortere og lengre padleturer. Tips om områder som er verd å besøke,  gode leirplasser underveis samt tanker JEG gjør meg som padler.