PADLEGLEDER

Håper riktig mange finner gleden ved denne type turliv!

mandag 6. juni 2011

Vakre Rognsundet

Vi holder oss fortsatt på Seiland-siden. Strekningen fra Hakkstabben til innløpet av Bårdfjorden har flere flotte opplevelser å by på. Man finner spor etter bosetting tidligere, og her er flere gode leirplasser. Drikkevann og bålved er heller ikke noe problem på denne strekningen.

I tidligere tider var Rognsundet respektert - ja til og med fryktet av fiskere i små fartøyer.
Når vind og kraftig strøm vil hver sin vei, kan det bli brutalt her. Jeg har opplevd sundet i sjark, og under voldsomme forhold, så det var med spenning vi tok turen i kajakk..Her var det mulig å fylle vannflasken uten å forlate kajakken!Her ved Altneset og Rognsund Internatskole er det utmerket å slå leir.
Store Kufjorden med sine 10 - 11 km rett inn.Vi padlet på flatt hav, men i løpet av 5 minutter kokte det rundt oss, og vi valgte å søke nødhavn mens trollkulingen fra nordvest raste fra seg.  I Rognsundet skjer det fort når det skjer!Å våkne til slik utsikt, gjør livet verd å leve.Flott område for leir, med bekk og fin utsikt. Sørøya helt i bakgrunnen.Eventyrlig kveldspadling.Noen plasser er det så vidt plass til et lite telt, men utsikten er det ikke noe å si på!
Ønsker alle sammen lykke til med turer i dette flotte området.