PADLEGLEDER

Håper riktig mange finner gleden ved denne type turliv!

tirsdag 14. juni 2011

Padling på Porsangerfjorden

ENDELIG!
Som lyn fra klar himmer kommer muligheten til å få padlet i Porsanger.
To padlere fra Hammerfest finner ut at i pinsen skal de padle der, og spør om jeg kunne tenke meg å være med..  Ingen lange filosoferinger fra min side, og vi er dermed tre som vil av gårde.

Startsted er valgt, og tidspunkt for å møtes der.  Herlige Trollholmsund skal være utgangspunktet for turen, og Reinøya første mål.

Vi tar med det vi mener å ha behov for av mat og utrustning for en tur fra fredag til mandag, og jeg tar med lavvuen slik at vi kan være samboere for en kort periode.

Porsangerfjorden kan by på utfordringer hva padling angår da avstandene er store, og grunner og strøm kan skape hoppeslott i særklasse for en stakkar i kajakk. Det fikk vi da også til fulle erfare da vi også hilste på en liten kuling på tvers, kombinert med grov strømskavl. Men vi er fortsatt i live, og kan glede oss til nye turer!Timing er viktig i Porsanger... Her er det bare å vente på mere vann!Noe senere gjør vi oss klare til å gå i båtene.Så bærer det av gårde mot Reinøya, noen kilometer unna i retning Børselv.Så er det landkjenning på nordenden av Reinøya, og et av naturreservatene her. Fine strender og greie leirplasser, men også her må man ha med seg alt man trenger av drikkevann!Knut ordner en utmerket middag (midnatt..), og det er selvsagt en god rødvin til.Bål MÅ det være, og før vår første fottur på øya bare nyter vi tilværelsen
til tross for skarp vind fra nord-aust.Før vi kryper i soveposene, tar vi en liten fottur på nordspissen av øya, og jeg lar meg forevige på dette beskjedne sjømerket.
Da er det bare å vente på en ny dag, og mere av den utrolige Reinøya!1 kommentar:

  1. Ser ut som dere har hatt en kjempefin tur! Første gang jeg har hørt noen dra på padletur med rødvin, hi-hi..

    SvarSlett

Kom gjerne med konstruktive kommentarer!